Fose septice

Ghid Complet pentru Montarea Fosei Septice: Pași Esențiali și Sfaturi Practice

Ghid Complet pentru Montarea Fosei Septice: Pași Esențiali și Sfaturi Practice

Colaborarea cu firme specializate pentru montajul fosei septice aduce un beneficiu deosebit, și anume posibilitatea de a beneficia de servicii de înaltă calitate. Dacă optezi pentru o companie specializată, te asiguri că nu vei avea dificultăți în timp. O fosă septică este o alegere pe termen lung, de aceea este esențial să colaborezi cu specialiști de top și să te asiguri că nu va fi nevoie să faci cheltuieli suplimentare în viitor pentru sumele plătite inițial.

Un montaj adecvat nu doar îmbunătățește performanța acesteia, dar și extinde durata de utilizare a întregului sistem, asadar iata cativa pasi simpli pe care ii poti urma pentru a te asigura ca nu vor fi probleme pe viitor:

Alegerea locului unde doresti montarea fosei

Atunci când selectezi locul pentru amplasarea unei fose septice, trebuie să eviți zonele cu pante abrupte, deoarece pot provoca alunecări de teren și pot afecta în mod semnificativ stabilitatea lucrării efectuate.

Asigura-te ca groapa este conform dimensiunilor fosei.

De exemplu pentru fosa septica 4000 l sapă groapa de instalare cu dimensiuni suficiente astfel încât să existe un spațiu de 30-40 cm în jurul bazinului, spațiul necesar compactorului. Pentru a așeza rezervorul în siguranță, este necesar să întindeți un pat de nisip cu o grosime de 5-15 cm, pe baza gropii, astfel incat bazinul sa fie asezat pe o suprafață netedă, egală și fără denivelări.

Conectarea fosei la reteaua de canalizare si de drenare a apei.

Se conectează fosa la instalația de canalizare si la cea de drenare a apei prin intermediul tevilor din respectivul kit montaj fosa septica pe care îl primiți la oferta cu montaj inclus. După ce ați umplut și îngropat rezervorul în mod adecvat, acoperiți-l cu strat vegetal nu mai gros de 20-30 cm, lăsând libere gurile de vizitare. Fosa va fi, obligatoriu, umplută cu apă curată atât înainte de punerea în funcțiune cât și după fiecare vidanjare.

Montarea corecta a drenajului.

Se sapa un șanț, cu lățimea de 30-40 cm, adâncimea fiind dată de nivelul țevii de evacuare din fosa, mergând până la capătul sistemului, cu o panta de 3-5%. Se aseaza pe baza șanțului un strat de pietriș (granulație 16-32) de aprox. 30-70 cm grosime, urmand sa fie asezat  tubul gofrat în șanț și acoperirea acestuia cu un alt strat de pietriș. Se intinde materialul geo-textil peste cel de-al doilea strat de pietriș (pentru evitarea colmatării tubului) pe toata lungimea acestuia, iar ulterior se acopera integral sistemul de drenaj cu pământ.

Asigurarea accesibilitatii serviciului de vidanjare.

Asigura-te ca fosa este amplasata intr-un loc unde poate fi accesata cu usurinta de catre vidanja.

Ingrijirea foselor septice nu reprezinta o sarcina dificila, totusi sunt necesare câteva actiuni care trebuie efectuate regulat, cum ar fi verificarea si vidanjarea periodica. Este indicat ca aceste acțiuni să fie efectuate de companii specializate.

Pentru ca sistemul de tratare a apelor uzate să funcționeze eficient și ecologic, este crucial să asigurăm montarea adecvată a fosei septice ecologice. Dacă urmezi acești pași, vei putea beneficia de o fosa septică funcțională și durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *