Fose septice

Selectarea Ideală a Fosei Septice: Cum să Alegi Corect pentru Confortul Tău

alege corect fosa septica

Când se discută despre costul unei fose septice, cel mai important aspect este să alegi produse de înaltă calitate și producători de încredere. Există numeroase opțiuni pe piață pentru fose septice la prețuri accesibile, care contribuie în același timp la protejarea mediului înconjurător. Fiecare persoană are dreptul să aleagă modelul care i se potrivește, însă ar trebui să facă această alegere având în vedere nevoile proprii și ținând cont de câteva criterii ușor de înțeles si anume:

Numarul de persoane din locuinta

De regulă, dimensiunea unei fose septice trebuie să fie proporțională cu numărul de locuitori dintr-o gospodărie, in functie de cantitatea de apa folosita. De mentionat ca este bine atunci cand achitizionati o fosa, sa luati in calcul cate persoane vor folosi fosa pe viitor ( in cazul in care numarul de persoane creste in familie).

Tipul solului

Pentru siguranta succesului unei lucrari, va trebui sa tineti cont de tipul solului si de conditiile de amplasare ale parcelei (inclinatie, stabilitate). Suprafața din apropierea rezervorului trebuie să fie înclinată pentru a asigura drenarea apei departe de acesta. Această măsură poate sa prevină potențialele inundații sau probleme de revărsare.
În alegerea unui loc pentru fosa septică, compoziția solului reprezintă un alt aspect deosebit de relevant. Fluidizarea apei din rezervor catre drenaj este influențată de diferențele de absorbție între diferitele tipuri de sol.

Legislatia locala

Atunci când decideți asupra amplasamentului noului sistem septic, este crucial să aveți cunoștințe despre reglementările locale. Pentru a începe instalarea, este necesară obținerea regulilor specifice fiecărei municipalități.

La final, asigurați-vă că dispuneți de destul spațiu în momentul în care selectați o locație. Rezervoarele necesită un anumit spațiu pentru a instala capacele de inspecție și punctele de acces si pentru a efectua îngrijirea periodică a echipamentelor, cum ar fi evacuarea regulată a nămolului și a deșeurilor solide (vidanjare).
Este necesar ca drenajul să fie montat la o distanță de cel puțin 5 metri față de casă și să fie scos din fosa cu o conductă de cel puțin 3 metri de lungime. Trebuie de asemenea luată în considerare distanța față de râuri, lacuri sau iazuri atunci când se iau în calcul sursele de apă. Acesta trebuie să se afle la o deprtare de cel puțin 10 metri față de acestea.

Dacă ați optat pentru un anumit tip de fosa septica, în funcție de capacitatea acesteia, este necesar să lăsați o distanță de 1-2 metri față de limita proprietății sau față de orice construcții existente, cum ar fi clădiri sau alei de acces.

Ca recomandare finală, vă sugerăm să nu vă grăbiți în luarea acestei decizii. Pentru a găsi  cea mai potrivită fosă septică pentru nevoile tale, este indicat să cercetezi și să cauți sfaturi de la specialiști în acest domeniu. Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei putea alege o foseptică care să protejeze mediul înconjurător și sănătatea celor din familia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *